Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου Θρήνου σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου.

Στη συνέχεια τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο ενώ το μεσημέρι τέλεσε την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στο Λόφο της Παναγίας Ξενιάς.

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της πόλεως.

Ακολούθησε η έξοδος του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Επιταφίων, των Ιερών Ναών, Αναλήψεως του Χριστού, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: