Με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Διονυσίου ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο άγιο των Αθηνών. Στρατιωτικά αγήματα από τα τρία όπλα των ενόπλων δυνάμεων απέδωσαν τιμές στον Αρεοπαγίτη ενώ η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αθηναίων πλαισίωσε την πομπή δίνοντας πανηγυρικό τόνο.

Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός τέθηκε επικεφαλής της λιτανευτικής πομπής στην οποία συμμετείχαν ιερείς από ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και αρκετοί εκπρόσωποι κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, που μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, τόνισε στη σύντομη ομιλία του ότι ο Άγιος Διονύσιος είναι για όλους και όχι για κάποιους συγκεκριμένα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πόλη των Αθηνών έχει προστάτη και πατέρα χωρίς διάκριση».

Ακόμα αναφερώμενος στη “σιωπή” του Αρχιεπισκόπου για τα καθημερινά θέματα είπε “κάθε σοφός ηγέτης ξέρει πότε να σιωπά και πότε να μιλάει” και έκλεισε λέγοντας πως πρέπει να τιμούμε τους αγίους μας μέχρι το τέλος της ιστορίας μας.

Αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και όλος ο πιστός λαός ασπάστηκε την ιερά εικόνα του Αγίου.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: