ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα η μεγαλειώδης λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του αγίου Δημητρίου καθώς και της εικόνας της Παναγίας της Επισκέψεως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Πλήθος μητροπολιτών, κληρικών της μητρόπολης Θεσσαλονίκης αλλά και των γειτονικών μητροπόλεων και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν στην καθιερωμένη λιτανεία προς τιμήν της εορτής του λαοφιλούς πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί στον ναό του αγίου Δημητρίου, πριν από τη λιτανεία, προεξήρχε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος όμως δεν ακολούθησε τη λιτανεία αλλά περίμενε την επιστροφή της στον ναό. Στη λιτανεία προεξήρχε ο μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.

Συμμετείχαν οι μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Τρίπολεως κ. Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ιερισού κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Τρικης κ Χρυσόστομος.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ευχήθηκε σε όλους “η ευλογία του αγίου Δημητρίου νας μας δυναμώνει και να μας χαρίζει υγεία”.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: