Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ναό της Μεταμορφώσεως στην περιοχή της Καλλιθέας . Στο μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε και στη λιτανεία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Οι ενορίτες της περιοχής ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου σε δρόμους της ενορίας, ενώ στα μπαλκόνια και τους δρόμους πιστοί με θυμίαμα και κεριά στα χέρια έκαναν το σημείο του σταυρού βλέποντας την εικόνα να περνά έξω από το σπίτι τους.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, συνοδεύοντας την εικόνα, ευλογούσε τον λαό της Καλλιθέας, καθώς παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα.

Ο κ. Θεοδώρητος, στο λόγο του, μετέφερε την ευχή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και προέτρεψε τους Χριστιανούς να νιώσουν την μεταμόρφωση του Κυρίου και να μεταφέρουν την εορταστική χαρά στα σπίτια τους.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε θερμά τον Επίσκοπο Θεοδώρητο για τη λαμπρή παρουσία του στις εκδηλώσεις και ευχήθηκε σε όλους ο μεταμορφωμένος Χριστός να είναι αρωγός στη ζωή κάθε πιστού.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: