Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη συμμετοχή πλήθους πιστών κι επισήμων, τιμήθηκε η μνήμη του Πολιούχου των Αχαρνών, Αγίου Βλασίου ανήμερα της γιορτής σήμερα το πρωί.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, με την συμμετοχή του Επισκόπου Σαλώνων κ.Αντωνίου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Βλασίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών. Τη πομπή συνόδευσε μεγάλος αριθμός ιερέων και ακολούθησαν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης των Αχαρνών και πολύς κόσμος.

Αληθινά στολίδια της λιτάνευσης, τα παιδιά χορευτικών τμημάτων που ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, συνόδεψαν την εικόνα.

Πηγή: Menidiatis.blogspot.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: