Ενοριακά

Η λιτάνευση της εικόνας στην Αγία Βαρβάρα Ιλίου

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον ομώνυμο Ναό του Ιλίου.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στους γύρω δρόμους, υπό τη της φιλαρμονικής του Δήμου Ιλίου και τη συνοδεία χορευτικών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές, των τοπικών φορέων και εκατοντάδων πιστών.

Με το πέρας της λιτάνευσης ο προϊστάμενος του Ναού π. Γεώργιος Βασιλείου, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο, τους ιερείς, τον δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, την Ελληνική Αστυνομία, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ιλίου, τους συλλόγους Κρητών, Αρκάδων και ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο Ιλίου που πλαισίωσαν την εικόνα, και όλους όσους συνέβαλαν ή μετείχαν και φέτος στον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Βαρβάρας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ενημέρωση κληρικών της μητρόπολης Ιλίου για το trafficking

Πρωτοβουλίες του μητροπολίτη Ιλίου για την αντιμετώπιση του trafficking

O πανηγυρικός εσπερινός στην Ευαγγελίστρια Ιλίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής στο κέντρο της Αθήνας

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Γιώργος Δ. Φερδής