Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στο ομώνυμο Μετόχιο της Ιεράς Μονής Πεντέλης στο Αιγάλεω. Απόψε τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός και η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του τιμίου λειψάνου της Αγίας στους δρόμους γύρω από το ναό.

Στην περιφορά χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης , με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων από διάφορες ενορίες και με μεγάλη προσέλευση των πιστών κατά την λιτάνευση.

Στην περιφορά συμμετείχαν επίσης, ορθόδοξοι σπουδαστές από την Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο και έψαλλαν διάφορα τροπάρια στην γλώσσα τους.

Με την επάνοδο της πομπής ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης με μια λιτή ομιλία ευχαρίστησε τους Δημάρχους Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας για την ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία στην περάτωση των εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και τη Φιλαρμονική που παιάνισε κατά τη λιτάνευση την εικόνας.

Επιπλέον, έστειλε μήνυμα ενότητας, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου κ. Νικόλαο Κωστόπουλο που παρευρέθηκε εκεί, λέγοντας πως “είτε είστε μαζί μας, είτε όχι να ξέρετε ότι η Εκκλησία προσεύχεται για εσάς, “υπέρ πάσης Αρχής και εξουσίας. Όλοι μας προσευχόμαστε να σας φωτίζει ο Θεός, να εκτελείτε το νόμο Του, να αγαπάτε τον λαό Του και να ανταποκρίνεσθε στα αιτήματα του λαού Του. Όπου και αν είστε, σε όποιο υπουργείο ή υπηρεσία βρίσκεστε. Εμείς το κάνουμε από αγάπη και υπακοή στον λόγο του Θεού. Κι εσείς να ανταποκρίνεσθε όποτε σας ζητάμε την συνδρομή σας.”

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι “Η Εκκλησία, ενθαρρύνει τους πιστούς, τους αγιάζει και τους ενδυναμώνει με τα μυστήρια και τις τελετές αλλά ταυτόχρονα τους ετοιμάζει να δέχονται όλους. Η κοινωνία μας διαλύεται όταν χωριζόμαστε και γινόμαστε φατρίες.”

Ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του μετοχίου, π.Ανδρόνικο Αλεξάκη για την διακονία του στο μετόχι και για την ευταξία της πανηγύρεως, με την ευχή να διαπρέπει όπου του ζητηθεί από την Εκκλησία.

Τέλος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες πιστούς που συμμετείχαν στις εόρτιες εκδηλώσεις, ευχόμενος “η χάρις της Αγίας Μαρίνας να ευλογεί και να σκιάζει όλους, σε κάθε τομέα της ζωής του”.

Ετικέτες: