Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην περιοχή της Πεύκης, με τη μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Στον μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε απόψε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία τελέστηκε μεγαλειώδης λιτάνευση στους γύρω δρόμους, όπου συμμετείχε πλήθος πιστών ακολουθώντας την εικόνα του Αγίου.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Κύριλλος προέτρεψε τους πιστούς «να ευγνωμονούμε τον Άγιο Παντελεήμονα, που διαθέτουμε υγεία και ειρήνη τις μέρες αυτές. Να μη θεωρούμε αυτά ως δεδομένα και εαυτούς άφθαρτους και αήττητους».

Επίσης σχολίασε τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών λέγοντας πως μετριάζει την χαρά μας η απώλεια των συνανθρώπων μας

Στη συνέχεια απηύθυνε ευχαριστίες στον δήμαρχο Πεύκης-Λυκόβρυσης κ. Μαυρίδη Αναστάσιο, τους δημοτικούς συμβούλους, την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας και τέλος τους ιερείς που συμμετείχαν στην λιτάνευση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κωνσταντίνος Γκλιάνας

Ετικέτες: