Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μύτικα Ξηρομέρου, όπου και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς σήμερα Γ΄ Κυριακή των Νηστειών 11 Μαρτίου 2018.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, εμπνεόμενος από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, με λόγο αγιοπατερικό, παρουσίασε ενώπιον του εκκλησιάσματος, τα ιερά μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής.

Αναφέρθηκε στην απάρνηση του παλαιού ανθρώπου, στην άρση του Σταυρού μας, του πνευματικού αγώνος, του Σταυρού των θλίψεων και των δοκιμασιών και στο πώς θα ζούμε αληθινά μέσα στην Εκκλησία ακολουθώντας τον Κύριο.

Η Γ΄ Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται ‘’Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως’’, αφού ο Σταυρός, μετά από μια σεμνή πομπή, μεταφέρεται στο κέντρο του Ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε Ιεράς Aκολουθίας γίνεται η προσκύνησή του.

Πηγή: Αχελώος Τηλεόραση

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: