Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Γοργοβιτών.

Κατά τη διάρκεια αυτής χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Ριζάβα.

Στην ομιλία του ανέφερε: «Βρισκόμαστε αδελφοί μου στη μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ως φιλόστοργη μητέρα Εκκλησία μας αισθανόμενη την κόπωσή μας από την νηστεία, την προσευχή, την μετοχή μας στις πολύωρες Ακολουθίες, την πνευματική μας άσκηση φέρνει μπροστά μας τον Τίμιο Σταυρό, για να αντλήσουμε δύναμη για την συνέχιση του αγώνος μας αυτού. Μας τον φέρνει ανάμεσά μας για να τον προσκυνήσουμε. Αυτόν με τον οποίο καταρρίπτονται οι δαίμονες κα ενισχύεται ο άνθρωπος. Και τα δύο αναγνώσματα αναφέρονται στην έννοια και την παρουσία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή των χριστιανών.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος καταγράφει την διδασκαλία του Κυρίου μας όπου μας καλεί όλους να τον ακολουθήσουμε, αφού αναλάβουμε τον Σταυρό στον ώμο μας. Όχι τροπικά και τοπικά αλλά πνευματικά μέσα στην οικογένειά μας, στην συζυγία, στα παιδιά μας, στον εργασιακό μας χώρο, στην τύρβη των προβλημάτων της καθημερινότητάς μας να τον έχουμε στο μυαλό μας, ως σκέψη, ως παράδειγμα, ως γνώμονα. Πρέπει να σκεφτόμαστε ως προσευχόμενοι άνθρωποι αρέσει στο Θεό αυτό που κάνουμε ή τον στενοχωρούμε. Η ζωή του χριστιανού αδελφοί μου πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι σταυρική, από την ημέρα ακόμη που ερχόμαστε στο κόσμο. Σταυρική λοιπόν η πορεία του χριστιανού. Μια πορεία μαζί με τον Χριστό, που μας ενδυναμώνει και μας στηρίζει στην ζωή μας, όπως ο απόστολος Παύλος καταγράφει. Ο σταυρός του Χριστού έγινε ξύλο ζωής, σωτηρίας, αφθαρσίας, θυσίας, αγιοσύνης. Η Εκκλησία γι’ αυτό μας τον φέρνει ανάμεσά μας, για να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να αναλάβουμε τον Σταυρό μας με χαρά. Εύχομαι αδελφοί μου καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Προ της απολύσεως τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος καταγόταν από το Φανάρι Καρδίτσας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φναριοφερσάλων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info