Ακόμη μία Κυριακάτικη Εσπερινή Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, όπου ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, με θέμα «Η κληρονομιά ενός πατέρα στο παιδί του».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου, τονίζοντας, όμως, όχι την συμπεριφορά του υιού, όπως συνηθίζεται, αλλά εκείνη του πατέρα, που κρύβει έναν πλούτο μοναδικό, την απέραντη αγάπη, η οποία φαίνεται αρχικά όταν ο υιός ζητάει με θράσος την περιουσία που του αναλογεί και εκείνος προτιμά την σιωπή, αλλά και όταν επιστρέφει μετανιωμένος, ο πατέρας τον περιμένει, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα επιστρέψει και τον υποδέχεται με την αγκαλιά του ανοιχτή, κάνοντας μαζί του μια νέα αρχή.

Ο Χριστός, ως καλός και στοργικός πατέρας, μας περιμένει να γυρίσουμε κοντά του, για να μας σφίξει κι Αυτός στην αγκαλιά Του. Ο Χριστός μας θέλει κοντά Του, όχι γιατί μας έχει ανάγκη, αλλά διότι εμείς έχουμε ανάγκη από την προστασία Του και την απέραντη αγάπη Του.

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές που μας δίνει ο Κύριος, προκειμένου να αφυπνιστούμε πνευματικά και να μπορέσουμε να Τον πλησιάσουμε, να είμαστε ενάρετοι προκειμένου να επιτύχουμε στην ζωή μας, αλλά και να κερδίσουμε την αιώνια ζωή. Μόνο αν καταλάβουμε πόσο αδύναμοι και πεπερασμένοι είμαστε, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και την ανιδιοτελή αγάπη του Κυρίου.

Ως γονείς οφείλουμε να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας, όπως θα έκανε και ο πατέρας της παραβολής του Ασώτου προς το παιδί του, ώστε να παραμείνουν κοντά μας και να ευαρεστούν τον Θεό, ωστόσο, θα πρέπει πρωτίστως εμείς οι γονείς να μην μένουμε στις συμβουλές και στις θεωρίες, αλλά να είμαστε οι πρώτοι που θα τις εφαρμόσουμε, διότι με αυτό τον τρόπο θα αποτελέσουμε το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας.

Την προσεχή Κυριακή θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Λατρεία και πνευματική ζωή».

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: