Ελλάδα

Η Κηφισιά εόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την περίλαμπρη λιτάνευση μέσα στην πόλη, η Κηφισιά γιόρτασε τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της, Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου.

Στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, τελέστηκε σήμερα το πρωί, αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομο και Κηφισίας κ. Κύριλλο.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως, ενώ στα αναλόγια έψαλλαν οι χοροί του Πρωτοψάλτη κ. Δημήτρη Καλομοίρη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευάγγελου Μπενά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος τόνισε πως «ο Άγιος Δημήτριος δεν ήταν μια τυχαία προσωπικότητα, αλλά εκείνος που ζούσε γνήσια, αυθεντικά, υπαρξιακά την χριστινική του ιδιότητα. Δεν είχε μια πίστη εικονική και φευγαλέα με στοιχεία αμφιβολίας, αλλά μια πίστη ακλόνητη στην χριστιανική διδασκαλία. Ο Άγιος Δημήτριος αυτό που ζούσε ήταν μία αυθεντική χριστιανική ζωή και δεν έκρυβε την πίστη του υπό τον μόδιον, αλλά ομολογούσε τηνπίστη του και εξέφραζε τον εσωτερικό του κόσμο. Ο ελεύθερος άνθρωπος άλλωστε έχει έκφραση, βούληση και εσωτερικό κόσμο που πρέπει να εξωτερικεύει με τον λόγο του και την γενικότερη στάση της ζωής του».

Τέλος, ευχήθηκε να έρθει το θαύμα της εσωτερικής μεταβολής και να έρθουμε πιο κοντά στην Εκκλησία και στα μυστήριά Της.

Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να τους φυλάττει στην αρχιερατεία τους και να ποιμαίνουν την επαρχία τους, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση τιμητικού αγήματος στην λιτανεία.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Υποδοχή της χείρας του Αγ. Διονυσίου στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο Λαρίσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Νέα Μάκρη: Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στον τόπο του μαρτυρίου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Ο εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Κηφισίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Ανάστα ο Θεός» στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

Μαρκος Παπαγεωργίου