Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:49

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την κάρα του αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με την υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην ιστορική ιερά μονή των αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο υποδέχθηκαν στα προπύλαια του καθολικού της μονής το ιερό θησαύρισμα που φυλάσσεται στα Μετέωρα και το οποίο μετέφερε ο πρωτοσύγκελος και καθηγούμενος της μονής μεγάλου Μετεώρου αρχιμανδρίτης Νήφωνας.

Ακολούθησε η τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου, η Α΄ στάση των χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και η παράκληση των αγίων.

“Οι άγιοι με τον θαυμαστό βίο τους αποτέλεσαν παράδειγμα χριστιανικής πίστης και ομολογίας” σημείωσε ο κ. Θεόκλητος κατά την ομιλία του και πρόσθεσε πως “είναι αυτοί που μας δίνουν δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες δυσκολίες που έχουμε στη ζωή μας”.

Κλείνοντας ο μητροπολίτης Σταγών ευχαρίστησε ιδιαίτερα την αδελφότητα της μονής για το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τους ηγουμένους των μονών, μεγάλου Μετεώρου αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, αγίας Τριάδας αρχιμανδρίτη Δομέτιο Ντελλή, αγίου Νικολάου Αναπαυσά αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Κάσσο και αγίου Νικολάου Σιαμάδων αρχιμανδρίτη Μακάριο Ιακωβάκη και άλλων κληρικών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της μονής αγίου Νικολάου Σιαμάδων, αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο αθλητές του Χριστού.

Τις ακολουθίες παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Θεόδωρος Αλέκος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί ότι η ιερά μονή των αγίων Θεοδώρων που χρονολογείται από το 1541, είναι κτισμένη σε έναν κατακόρυφο βράχο και αποτελεί ένα ιδιαίτερο ιερό προσκύνημα της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ