Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 | 14:50

Η Κίσαμος εόρτασε τον εκλεκτό της γόνο, Όσιο Νικηφόρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Χαίρεται και επαγάλλεται η Εκκλησία της Κισάμου, γενέθλιος γη, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, εορτάζουσα το καύχημα και κλέϊσμα της, τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, ο Οποίος γεννήθηκε εις το Συρικάρι, όμορφο καστανοχώρι, της Επαρχίας Κισάμου.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Ευγένιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνού, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ο Αρχιγραμματέας της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πρωτοσύγκελοι, Ηγούμενοι και πλήθος Κληρικών απ΄ όλη την Κρήτη και εκτός της Μεγαλονήσου έλαβαν μέρος εις την Ιερά Πανήγυρι.

Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος προσκυνητών απ΄ όλη την Μεγαλόνησο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος, κατέκλυσαν τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Κισάμου το εόρτιο αυτό διήμερο, μετέχοντας εις την χαρά της Εκκλησίας. Προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου, προσευχήθηκαν και ζήτησαν τις πρεσβείες Του. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαριστώντας τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς ως και όλους τους μετέχοντας (Ι. Κλήρο, Μοναστικές Αδελφότητες, Δημάρχους και εκπροσώπους των Αρχών, ως και τον φιλάγιο λαό του Θεού), σημείωσε: «Στους δύσκολους και ομιχλώδεις καιρούς μας των πολλών και ποικίλλων κρίσεων ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός μας δίδει μήνυμα ελπίδας και ζωής, καθώς ο βίος και η πολιτεία Του μας βοηθούν να κατανοήσουμε που κρύβεται η αλήθεια της ζωής, το νόημα της και η ομορφιά της», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη ως και όλους εκείνους που συμβάλλουν εις την ανέγερση του Ι. Ναού του Οσίου Νικηφόρου εις τον τόπο καταγωγής του, το Συρικάρι.

Τον θείο λόγο διακόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ευγενώς ανταποκρινόμενος εις την παράκληση του Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος με λόγο μεστό και ζείδωρο αναφέρθηκε εις το πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου και τα μηνύματα που δίδει: «Σήμερα και κάθε μέρα ο Άγιος Νικηφόρος μας ομιλεί, μιλά στις ψυχές και τις καρδιές μας και μας καλεί να συνοδοιπορήσουμε μαζί Του, στις δυσκολίες και θλίψεις της ζωής, αλλά με δύναμη και αισιοδοξία, κυρίως με την προσδοκία και βεβαιότητα της ελπίδας και της χαράς, όπως Εκείνος την βίωνε δια της προσευχής, της ασκήσεως, των δακρύων, των πνευματικών του αγώνων. Υπογραμμός της ζωής μας, τρόπος και δρόμος και της δικής μας πορείας και βιωτής, η καρτερικότητα του και η υπομονή Του», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ