Δε, 15/07/24 | 6:07

Η Κίσαμος εόρτασε τον εκλεκτό γόνο της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον εκλεκτό γόνο της Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό τίμησε η μητρόπολη Κισαμου & Σελίνου.

Στον Εσπερινό που τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός Καθηγούμένος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγακρόλων, ενώ μητροπολίτες Κυδωνίας & Αποκορώνου Δαμασκηνός και Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος, παρέστησαν συμπροσευχόμενι.

Ο κ. Δαμασκηνος αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου, «τον νέο αυτό πολύαθλο Ιώβ», όπως σημείωσε, κάνοντας αναφορά εις «την πνευματική λέπρα» και τους τρόπους της ιάσεως της, με πρότυπο το πρόσωπου του Οσίου Νικηφόρου.

Την κυριώνυμο ημέρα η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Νικηφόρου, στο Συρικάρι Κισάμου, ιερουργούντος του μητροπολίτου Κισάμου Αμφιλοχίου.

Ο κ. Αμφιλόχιος, με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στους εκατοντάδες προσκυνητές οι οποίοι, παρά το έντονο κρύο, προσήλθαν εις την εορτή του Οσίου Νικηφόρου, έχοντας κατακλύσει τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό παρά έντονο το ψύχος, την δυσκολία του καιρού, την δυσκολία της πρόσβασης.

“Τι άλλο μπορεί να οδήγησε σήμερα τα βήματα μας εις το ιερό ετούτο προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου, χώρος ο οποίος προ της ανεγέρσεως του Ναού ήταν κρανίου τόπος και σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Τι άλλο, αλήθεια, από μια προσευχή, μια ευχή, μια ικεσία, ένα δάκρυ και μία προσδοκία που όλοι μας καταθέτουμε προς τον Όσιο!

Πρόσθεσε πως “Λίγα μέτρα από εδώ ευρίσκεται ανακαινισμένη η πατρική οικία του Αγίου Νικηφόρου, χώρος προσκυνηματικός και αυτός. Ένας λεπρός γίνεται σημείο αναφοράς μας, πρόσωπο οικείο και αγαπημένο, πρεσβευτής στον Ουρανό, φως, παρηγοριά και ελπίδα! Ιδού αδελφοί η δύναμη της πίστεως, της υπομονής και της καρτερίας πως μεταμορφώνει τον άνθρωπο, από λεπρό σε όσιο»!.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ