Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 8:32

Η Ιστιαία τίμησε την μνήμη του πολιούχου της αγίου Αθανασίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό, η πόλη της Ιστιαίας της Βορείου Ευβοίας πανηγύρισε τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο, στον ομώνυμο ναό της περιοχής, προεξάρχοντος των ακολουθιών του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, εψάλη ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοδιάκονος π. Νεκτάριος Ευγενικός, αναφερθείς στον βίο του μεγάλου Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας με ιδιαίτερη επισήμανση ότι είχε ανυπέρβλητη αγάπη για τον Χριστό.

Ανήμερα της πανηγύρεως, προεξήρχε στην θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης- Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας, ο οποίος τόνισε ότι οι πιστοί καλούμαστε να μιμηθούμε τους αγίους στην ορθότητα της πίστεως, στον ορθό τρόπο ζωής, στην αγάπη τους προς το Θεό και τον συνάνθρωπο και στη γενναιότητα που επέδειξαν απέναντι στις προκλήσεις της εποχής τους.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία, ξεκίνησε η λιτανεία της εικόνας του πολιούχου αγίου Αθανασίου με την συμμετοχή του κλήρου της περιφέρειας, των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης και σύμπαντος του πιστού λαού της Ιστιαίας, κατά την διάρκεια της οποίας, στην δέηση που τελέσθηκε στην πλατεία της Ιστιαίας, ο μητροπολίτης Χαλκίδος ευχήθηκε εγκάρδια προς όλους, καλώντας παράλληλα σε συνέπεια στις επιταγές της χριστιανικής ζωής.

Μετά την λιτανεία, ο κ. Χρυσόστομος μετέβη στο παρακείμενο Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της μητρόπολης, όπου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος, στο οποίο φιλοξενούνται δώδεκα γέροντες και τη Διεύθυνσή του έχει ο επί πεντηκονταετία διακονών στην Ιστιαία, πολιός Ιεροκήρυκας της περιφέρειας, Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Καπνίσης.

Στις ακολουθίες, τα αναλόγια διηύθυναν, το μεν δεξιό ο κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος, το δε αριστερό ο κ. Γεώργιος Παρούσης, πλαισιούμενοι από ιεροψάλτες της περιοχής και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Χαλκίδος.

Επιστρέφοντας για τη Χαλκίδα, ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε και την μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, όπου τέλεσε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμ. Κυρίλλου Γεραντώνη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ