Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 1:03

Η Ιερά Σύνοδος τίμησε τον Μέγα Φώτιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με συνοδικό συλλείτουργο εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σήμερα το πρωί, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Συλλειτούργησαν επίσης οι μητροπολίτες Τριφυλλίας & Ολυμπίας Χρυσόστομος και Σισανίου & Σιατίστης Αθανάσιος.

Παρέστησαν, επίσης, ο διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Πρόεδροι, Κοσμήτορες και Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, κατά την ημέρα αυτή, σύσκεψη των μελών της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές και τους λοιπούς διδάσκοντες στις Θεολογικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ευρίσκεται στο χώρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης. Της συσκέψεως προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατά την έναρξη καλωσόρισε τους εκλεκτούς εκπροσώπους της ποιμαίνουσας Εκκλησίας και των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στον φετινό εορτασμό ομιλητής ήταν ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Καρακόλης, με θέμα: «Οι περί Ιουδαίων απόψεις του Ιερού Φωτίου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ