Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 | 23:52

Η Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης τίμησε τον Ευαγγελιστή της Αγάπης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου είναι για την Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης ημέρα λαμπρής γιορτής. Ή διαφορετικά το δεύτερο Πάσχα. Στις 9 Οκτωβρίου τιμάται η μνήμη του Αποστόλου της Αγάπης Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με το παλαιό εορτολόγιο.

Την παραμονή της εορτής, ο Πρύτανης της Ακαδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος Πετερχώβου Αμβρόσιος και ο φιλοξενούμενος από τη Συρία, ο Επίσκοπος Σαφίτα Δημήτριος, τέλεσαν ολονύχτια ακολουθία με την συμμετοχή πολλών προσκυνητών επισκεπτών, ακαδημαϊκών και κληρικών.

Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε τρεις γλώσσες: στα αραβικά διαβάστηκε από τον Επίσκοπο Σαφίτα Δημήτριο, στην ελληνική γλώσσα από τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο (Οροζίδη), και στην σλαβονική από τον Αρχιεπίσκοπο Αμβρόσιο.

Πριν από την πρώτη ώρα, απονεμήθηκαν βραβεία από την ακαδημία σε προσωπικότητες που έχουν σχετίσει την διαδρομή τους με την Θεολογική Ακαδημία.

Ανήμερα του Αποστόλου και του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λαδόγκας Βαρσανούφιος συλλειτούργησε με τον πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας Αρχιεπίσκοπο Πετερχώβου Αμβρόσιο, τον Επίσκοπο Σαφίτα Δημήτριο (Πατριαρχείο Αντιοχείας), τους Επισκόπους Τιχβίν και Λοντεΰνογε Πόλε Μοστισλάβο και Σαλεχάρντ και Νέου Ουρενγκόη Νικόλαο ενώ παρέστησαν πολλοί φιλοξενούμενοι Καθηγητές, απόφοιτοι από άλλες χρονιές και επισκέπτες της Θεολογικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος διάβασε μια προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης διάβασε τον πατριαρχικό χαιρετισμό, συνεχάρη τους πρυτάνεις, τους διευθυντές, τους σπουδαστές της Θεολογικής Ακαδημίας για την πανήγυρη και δώρισε στην Ακαδημία την εικόνα του Αγίου στρατηγού Θεοδώρου Ουσάκωφ.

Σε μια απάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης, τους επισκόπους και τον κλήρο και επίσης εξέφρασε ευγνωμοσύνη σε όλους τους επισκέπτες της Ακαδημίας για την κοινή προσευχή.

Σε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος δώρισε στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο την εικόνα του Αγίου Νικολάου – μια αγιογραφία που φιλοτεχνήθηκε από φοιτητές του τμήματος αγιογραφίας με την τεχνολογία της ζωγραφική πάνω στον ακατέργαστο γύψο.

Με την ευκαιρία της ημέρας του προστάτου της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης παρατέθηκε στη Θεολογική Ακαδημία εορταστικό δείπνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ