Ελλάδα

Η Θήβα τίμησε τον Πολιούχο της Αγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη

Με δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην πόλη της Θήβας, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, Πολιούχου και Προστάτου αυτής με επίκεντρο τον Προσκυνηματικό Ναό και τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο συμπροσευχομένων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, πλειάδα ιερέων και των διακόνων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ομίλησε για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους και τόνισε πως τα πάντα πρέπει να τα αφήνουμε στην πρόνοια και την αγάπη του Θεού, όπως έπραττε και ο Άγιος και πως η αγία βιοτή του υποδεικνύει σε κάθε άνθρωπο της εποχής πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που σήμερα περνάμε. Ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς που παρά το φόρτο των αρχιερατικών τους καθηκόντων βρέθηκαν στην πανήγυρη της πόλεως μας. Ευχήθηκε στους άρχοντες και τον πιστό λαό ο Άγιος να ευλογεί και να αγιάζει όλους ώστε να είμαστε ενωμένοι για να υπερβούμε την κρίση που διέρχεται η πατρίδας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου και του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Σαγματά στους δρόμους της πόλεως.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας