Ενοριακά

Η Ηλιούπολη γιόρτασε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Το παρεκκλήσι του Καλλέριου Ορφανοτροφείου στη Ηλιούπολη εόρτασε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα. Το κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιουπόλεως και στο ισόγειο του στεγάζεται παρεκκλήσι της Παναγίας της Ελεούσας.

Εόρτασε επίσης το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην οδό Αρχιμήδους στην Ηλιούπολη. Με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμανδρίτη Δαμιανό να προεξάρχει στον εσπερινό, στη θεία λειτουργία αλλά και στην λιτάνευση της εικόνας έγινε η φετινή εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Το μοναστήρι χτίστηκε τη δεκαετία του ’40 και για πολλά χρόνια ήτανε γυναικεία παλαιοημερολογίτικη μόνη η οποία κληροδοτήθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Λειτουργούσε με το παλαιό ημερολόγιο έως το 2001 όπου και εγκαταστάθηκαν σε αυτό ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Βλάσιος και ο υποτακτικός του Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος.

Έκτοτε το μοναστήρι λειτουργεί με το νέο ημερολόγιο και εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των περιοίκων. Στη Μονή δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και παρεκκλήσι του αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ρώσος ηγούμενος απειλεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Για πρώτη φορά δυο ταυτόχρονες «Ακοινωνησίες» κορυφής στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Ανδρέας Λουδάρος

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

H τελετή των εγκωμίων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

H Σύναξη πάντων των εν Παλαιστίνη Αγίων στα Ιεροσόλυμα

H χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων