Αμερική

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιούν υπηρεσιακή αποστολή στις Η.Π.Α., υπό τον Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, επισκέφθηκαν σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στο γραφείο του στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη.

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα συνόδευαν η Αντιστράτηγος κυρία Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων· ο κ. Αριστείδης Σταμούλης, Αστυνομικός Διευθυντής και Προϊστάμενος Εθνικού Κεντρικού Γραφείου Interpol Αθηνών και η κυρία Χαρίκλεια Κατσαρέλια, Διερμηνέας της Διευθύνσεως Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Ο Αντιστράτηγος Τσουβάλας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τον σκοπό της αποστολής και τις επαφές τους στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη καθώς και για τις προκλήσεις του πολύπλοκου έργου της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την εκτίμηση του ιδίου και της Ομογενείας για την προσφορά της Αστυνομίας όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Νέα Υόρκη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες γενικότερα. Αναφέρθηκε δε, στους πολυάριθμους ελληνορθόδοξους αστυνομικούς της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σε συγκεκριμένα παραδείγματα συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής με την Αστυνομία ιδιαίτερα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και σε άλλα από την πολυετή αρχιερατική διακονία του στην Αμερική και στην Ελλάδα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

O Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, νέος Αρχιγραμματέας της Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος