Μέσα σε λαμπρό κλίμα τελέστηκε η ετήσια πανήγυρη της αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου “Παναγία Τουρλιανή”, στον Ι.Ν. Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ. Στον Ναό φυλάσσεται αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Τουρλιανής.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, πλαισιωμένος από ιερείς του Ναού, αλλά και συνοδευόμενος από τον π. Βασίλειο Τζανιδάκη, εφημέριο της Παναχράντου στη Μύκονο και Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφερείας Άνω Μεράς.

 Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Δωρόθεος δήλωσε πως “Οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και φιλάνθρωποι, προς τον συνάνθρωπό μας. Να μη ζούμε εγωιστικά, εγκλωβισμένοι στον εαυτό μας και την αυτάρκεια μας. Διότι απεδείχθη πως ότι θεωρούμε δεδομένο στη ζωή μας, είναι προϊόν κεκτημένο με μεγάλο πόνο και κόπο. Ο εγωισμός οδηγεί τον άνθρωπο σε άλλες ατραπούς, στις οποίες υπάρχουν ολισθήματα και πνευματικοί τραυματισμοί”.

Στη συνέχεια τόνισε πως “Τις μέρες που οδεύουμε προς την εορτή των Χριστουγέννων, έχουμε χρέος να μετατρέψουμε τις καρδιές μας σε σπήλαιο, για να βρει χώρο και να κατοικίσει μέσα ο Κύριος”.

Κλείνοντας απηύθυνε ευχαριστίες προς τον προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Αργυρόπουλο, προς το προεδρείο και τα μέλη της Αδελφότητας, τον εκπρόσωπο της διεύθυνσης της Τροχαίας  Αθηνών, τον δήμαρχο Μυκόνου, την Πολιτευτή των Κυκλαδων κ. Κ. Μονογιού, τον έπαρχο Κέας-Κύθνου, αλλά και τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, που συνόδευσε τη λιτάνευση της εικόνας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε λιτάνευση της τιμίας Εικόνας της Παναγίας της Τουρλιανής και ολοκληρώθηκε μπροστά στα γραφεία της Αδελφότητας.

 Στη συνέχεια, ακολούθησε εκδήλωση, στα γραφεία της αδελφότητας, που βρίσκεται πλησίστια του Ναού, για τους αριστούχους μαθητές του συλλόγου Ανωμεριτών.

 

Ετικέτες: