Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας χθες το απόγευμα όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό.

Λίγο νωρίτερα, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν τεμάχιο λειψάνου του αγίου Νεκταρίου από την ομώνυμη ενορία του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης το οποίο κόμισε ο εφημέριος της ενορίας αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης.

Για τους δύο τιμώμενους αγίους που ήταν «φίλοι της μαθήσεως, φίλοι της ασκήσεως και φίλοι της αρετής» μίλησε ο πατήρ Παναγιώτης Κωστούλας, εφημέριος του ναού Ευαγγελισμού Ευόσμου. «Οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος έγιναν μεγάλοι στην Ιστορία γιατί πρώτα έγιναν μεγάλοι στον Ουρανό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατήρ Παναγιώτης.

Στο τέλος του εσπερινού, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε όσους κόπιασαν για την προετοιμασία της πανήγυρης, επεσήμανε τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια των αγίων της Εκκλησίας καθώς, όπως είπε, «το πρωί εορτάσαμε την αγία Φωτεινή, μια αγία της εποχής του Χριστού. Σήμερα και αύριο τιμούμε τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο που έζησαν την εποχή του βυζαντινισμού, ενώ υποδεχθήκαμε το λείψανο του αγίου Νεκταρίου, ενός αγίου του 20ου αιώνα. Αλλά και στον 21ο αιώνα συνεχίζουν να αναδεικνύονται άγιοι, όπως ο άγιος Παϊσιος και ο άγιος Πορφύριος».

Το λείψανο του αγίου Νεκταρίου θα παραμείνει στον ναό των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαϊου.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.