Πε, 13/06/24 | 0:41

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κιλκίς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πάνδημη συμμετοχή των χριστιανών μας, γιορτάστηκε στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου η γιορτή των Αγίων ενδόξων Εισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε σε μία από τις μικρότερες ενορίες της Μητροπόλεώς μας, στο Ζαχαράτο Κιλκίς που έχει 40 μονίμους κατοίκους και οι περισσότεροι είναι γέροντες.

Υπήρξε συμμετοχή και από τις γύρω ενορίες και ο αριθμός των πιστών έφτασε τους 150. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε πάνω στο Ιερό απολυτίκιο «Του Σταυρού Σου τον Τύπον εν ουρανώ θεασάμενος…».

Την επομένη Λειτούργησε εις την Ενορία της κωμοπόλεως Ξυροχωρίου, όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή λαού και ανέπτυξε την θεραπεία του εκ γενετής τυφλού και την προσφοράν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι οποίοι κατόρθωσαν να εκδιώξουν την «τύφλωσιν» που διακατείχε τους ανθρώπους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που στη συνέχεια έγινε η ένδοξη βυζαντινή αυτοκρατορία, και έδωσε τη δυνατότητα στην ανθρωπότητα να δη με νέα βάση τη σχέση του ανθρώπου με το συνάνθρωπο και τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ