Ελλάδα

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κιλκίς

Με πάνδημη συμμετοχή των χριστιανών μας, γιορτάστηκε στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου η γιορτή των Αγίων ενδόξων Εισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε σε μία από τις μικρότερες ενορίες της Μητροπόλεώς μας, στο Ζαχαράτο Κιλκίς που έχει 40 μονίμους κατοίκους και οι περισσότεροι είναι γέροντες.

Υπήρξε συμμετοχή και από τις γύρω ενορίες και ο αριθμός των πιστών έφτασε τους 150. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε πάνω στο Ιερό απολυτίκιο «Του Σταυρού Σου τον Τύπον εν ουρανώ θεασάμενος…».

Την επομένη Λειτούργησε εις την Ενορία της κωμοπόλεως Ξυροχωρίου, όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή λαού και ανέπτυξε την θεραπεία του εκ γενετής τυφλού και την προσφοράν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι οποίοι κατόρθωσαν να εκδιώξουν την «τύφλωσιν» που διακατείχε τους ανθρώπους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που στη συνέχεια έγινε η ένδοξη βυζαντινή αυτοκρατορία, και έδωσε τη δυνατότητα στην ανθρωπότητα να δη με νέα βάση τη σχέση του ανθρώπου με το συνάνθρωπο και τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας