Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 14:32

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Λίγο πριν τον εσπερινό κλήρος και λαός υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ναού, την σιαγόνα του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου από την Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου. Το τίμιο σέβασμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Ζιχνών Ιερόθεος και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και το εναπόθεσε σε ειδικό σημείο προς προσκύνηση των πιστών. Εν συνεχεία τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρα ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο κ.Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο ταξίδι του Απόστολου Παύλου από τα Ιεροσόλυμα προς την Δαμασκό, όχι για να διαδώσει το Ευαγγέλιο του Χριστού αλλά για να εξαφανίσει την εκεί χριστιανική κοινότητα. Εκεί του εμφανίζεται η Αλήθεια στο πρόσωπο του Χριστού, κι ενώ ήταν ζηλωτής και διώκτης των χριστιανών, μετατρέπεται σε διαπρύσιο κήρυκα του Ευαγγελίου.

“Απόψε που ήρθαμε κι εμείς να τιμήσουμε τους Αγίους Πέτρο και Παύλο, μας δίνεται η ευκαιρία να αντικρύσουμε την ζωή του Αποστόλου Παύλου και να γίνει αφορμή να ανακαλύψουμε την δική μας πορεία και προοπτική μέσα στον κόσμο. Να ξεκινήσουμε κι εμείς από τα δικά μας ιεροσόλυμα με προορισμό την δαμασκό, μέσα στις βεβαιότητες που κατέχουμε και σε αυτό που αγνοούμε και που θα μας αποκαλυφθεί στη συνέχεια”.

Έκλεισε καλώντας “να αντιληφθούμε και να καταλάβουμε πως κάθετι που αλλάζει τον ζήλο τον δικό μας, που έρχεται να συντρίψει την ύπαρξή μας για να την χτίσει πάλι από την αρχή, ευχηθείτε ο Απόστολος Παύλος να είναι συμπορευτής και στην δική μας πορεία, έτσι όπως ο καθένας προσπαθεί να ψηλαφίσει το μυστήριο του Χριστού και της Εκκλησίας”.

Παρά τον άσχημο καιρό, εν τέλει πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των λειψάνων του Αποστόλου Παύλου και της τιμίας σιαγόνας καθώς της εικόνας την οποία έφεραν στους ώμους άνδρες από τοπικό κρητικό σύλλογο. Συμμετείχαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου που συνόδευσαν την εικόνα στους γύρω δρόμους υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο και η ακολουθία θα μεταδωθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Orthodoxia.info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ