Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε, το εσπέρας 6ης Φεβρουαρίου, η μνήμη του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω στο ομώνυμο δημοτικό διαμέρισμα Άγιος Λουκάς Δήμου Αλιβερίου-Κύμης, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Λουκά.

Την παραμονή της εορτή τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο εμπνευσμένα για τον Όσιο Λουκά, γιά τον βίο και την ασκητική ζωή του.

Τον πλαισίωσαν πολλών ιερείς της Μητροπόλεως Καρυστίας, και της γείτονος Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ στον Εσπερινό παρέστησαν οι αρχές του Δήμου Αλιβερίου -Κύμης παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών – Υποδομών Νικολάου Μαυραγάνη, και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου Λουκά.

Εν συνεχεία, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο,και εν συνεχεία το κέρασμα, με φροντίδα του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Γιαννούλη, και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Την δέ κυριώνυμο ημέρα, 7η Φεβρουαρίου τελέσθηκε ο Όρθρος μετά Αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία, με Προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσιμόγιαννης. Παρέστη επίσης ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Μπόκαρης, και πλήθους πιστων.

Τους ύμνους στο Αναλόγιο έψαλε χορός Ιεροψαλτών, με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Αγίας Τριάδος Κριεζών Αριστοτέλη Σαλαμπασόπουλο.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: