Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο ετήσιος εορτασμός του νεοφανούς Αγίου Ραφαήλ στην γενέτειρα του Ιθάκη. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε δυσαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Αρχιερατική λειτουργία, με τη συμμετοχή των αρχών του Νησιού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Το απόγευμα της εορτής ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανευτική πομπή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ στους δρόμους του νησιού με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής Ιθάκης, των αρχών, του κλήρου και του λαού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελετάρχης και διοργανωτής της πανηγύρεως ήταν ο προϊστάμενος του ναού και Αρχιερατικός επίτροπος Ιθάκης πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόδουλος Τριλίβας. Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: