Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου Πνεύματος (20/6/2016) στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Κοσμήτορος, των Προέδρων των δύο Τμημάτων, Ομοτίμων Καθηγητών και εν ενεργεία, καθώς και πολλών φοιτητών. Λειτούργησαν οι Ιερείς-Καθηγητές της Σχολής προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και έψαλε η χορωδία της Σχολής υπό τη διεύθυνση του Επίκ. Καθηγητού π. Σπυρίδωνος Αντωνίου.

Μετά τη θεία Λειτουργία ακολούθησε για όλους δεξίωση έξω από το χώρο του Παρεκκλησίου που βρίσκεται στον Δ΄ όροφο της Σχολής. Με το λατρευτικό αυτό εόρτιο γεγονός έκλεισε για εφέτος ο κύκλος των λειτουργικών ευκαιριών που έχουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων χειμερινού και θερινού εξαμήνου.

Η νέα περίοδος θα ξεκινήσει πάλι τον Οκτώβριο του 2016 με το λατρευτικό Πρόγραμμα που προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στα μαθήματα και αναδεικνύει το νόημα της Θεολογίας ως λειτουργικής και ευχαριστιακής.

ΠΗΓΗ: katallagi.web.auth.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: