Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 9:15

Η εορτή του αγίου Ιωάννου του Καλυβίτη στα Ψαχνά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε στις 14 και 15 Ιανουαρίου την ετήσια πανήγυρή της, η μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών της μητρόπολης Χαλκίδος.

Την Τετάρτη το βράδυ, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ιεροκήρυκας της επιχώριας μητρόπολης.

Την Πέμπτη το πρωί, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη- Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Ιεροκήρυκα, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη- Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη- εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της μονής, Αρχιμ. Νήφωνμα Συριανό, Πρωτοπρεσβ. Νικόαλο Δανέλη- Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και τον Πρωτοδιάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο καλλίφωνος Οικον. Ανάργυρος Στουραίτης – εφημέριος Πολιτικών.

Οι προσκυνητές και σ’ αυτή την πανήγυρη, προσήλθαν με ευλάβεια και βοήθησαν, όπως πάντοτε, για την προετοιμασία του, ενώ θαύμασαν και το σπουδαίο ανακαινιστικό έργο που συντελείται εκεί, υπό την ευλογία του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την ανύστακτη φροντίδα των π. Στεφάνου και π. Ιωάννου, οι οποίοι από το 2004 έχουν αναλάβει την ευθύνη της μονής και, με σεβασμό στην παράδοση, υπό τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας αγωνίζονται να την επαναφέρουν στο αρχαίον κάλλος της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ