Ενοριακά

Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στην πόλη του Περιστερίου

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, πολιούχου της πόλεως.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος με την συμμετοχή του εορτάζοντος εφημερίου π. Ισιδώρου Στεφανάτου και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων και Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Προ της απόλυσης τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Τράλλεων κυρού Ισιδώρου καθώς συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από την, εις Κύριον, εκδημία του.

Στην ακολουθία έψαλε ο Πρωτοψάλτης Γεώργιος Καλογερόπουλος, ενώ πολλοί πιστοί προσήλθαν να εκκλησιαστούν και να ευχηθούν στον εορτάζοντα ιερέα.

Από πλευράς του ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τον ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου για την αγάπη του και την παρουσία του στη σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, τους παρευρισκόμενους αρχιερείς και ιερείς που συμπροσευχήθηκαν καθώς και τον απλό κόσμο.

Τέλος ευχαρίστησε τον Όσιο Ισίδωρο που τον αξιώνει να φέρει το όνομά Του, ενώ μακάρισε τον Επίσκοπο Τράλλεων κυρό Ισίδωρο .

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κτητορικό μνημόσυνο στον Άγιο Βασίλειο οδού Μετσόβου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Με παραδοσιακό πανηγύρι έληξαν οι εορτασμοί στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου

Το Περιστέρι λιτάνευσε τον πολιούχο του Άγιο Αντώνιο

Σπύρος Παπαγεωργίου

O εορτασμός του Αγίου Αντωνίου, πολιούχου Περιστερίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι

Περίλαμπρη η πανήγυρη του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Αθήνας

Μαρκος Παπαγεωργίου