Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, η εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου. Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και άλλων ενοριών.

Στην ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πίστεως. Τόνισε χαρακτηριστικά πως “η πίστη δεν είναι απλά η αποδοχή των Αληθειών του Χριστού, είναι ο ίδιος ο Χριστός. Δεν είναι μία γνώση η πίστη, ούτε μία ανακάλυψη της ανθρώπινης λογικής. Είναι η αποκάλυψη του Θεού στην καρδιά του ανθρώπου. Η πίστη είναι το δώρο του Θεού, σε όσους έχουν αγνή καρδιά. Την πίστη την βιώνουμε σε τρεις διαφορετικές καταστάσεις. Κάθε φορά που τηρούμε το θέλημα του Θεού, μέσα στα Μυστήρια της Εκκλησίας αλλά και κατά την ώρα της προσευχής. Μέσα από αυτές τις καταστάσεις οφείλουμε να γνωρίσουμε τον Χριστό και τα λεγόμενά του και ναασκηθούμε. Όταν λοιπόν αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα μας, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την τέλεια πίστη, έναν “αρραβώνα”, που θα μας αξιώσει να συναντήσουμε τον Χριστό και να ζήσουμε αιώνια μαζί Του.”

Συγκινητική ήταν η προσέλευση πλήθους πιστών, που παρευρέθηκε στον Ναό για να προσκυνήσει την εικόνα και το τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Αλεξάνδρου, ενώ υπήρξε εκπροσώπηση τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και της Τοπικής Αρχής του Δήμου.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μάρκος Παπαγεωργίου

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: