Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:25

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πατριαρχείο Αντιοχείας στις περισσότερες επαρχίες.

Το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης της επισκοπής Εμμέσης εόρτασε την πανήγυρή του. Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία. Μεγάλο πλήθος των πιστών προήλθε από όλες τις γύρω κοινότητες. Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Εμμέσης (Χόμς) Γεώργιος με την συμμετοχή του Επισκόπου Νταράγιας Μωυσή του Επισκόπου Σαφίτας Δημητρίου και μιας ομάδας από ιερείς και διακόνους. Τις ψαλμωδίες απέδωσε από την χορωδία του Αγίου Ρωμανού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελέστηκε η λιτανεία με την ιερή εικόνα της Μεταμόρφωσης στην πλατεία της μονής, και οι συμμετέχοντες στην ακολουθία έλαβαν την ευλογία της.

Επισκοπή Τριπόλεως και Χώρας

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Χώρας Εφραίμ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Μεταμορφώσεως στην Σέκκα με την συμμετοχή πολλών ιερεών και ενοριτών.

Επισκοπή Βαγδάτης και Κουβέιτ

Ο Μητροπολίτης Βαγδάτης, Κουβέιτ και Αραβικής Χερσονήσου Γαττάς, έφτασε στη Βαγδάτη για να εορτάσει με τους ενορίτες την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Βαγδάτη και το Ερμπίλ. Ο κ. Γαττάς προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Βαγδάτη με τον εφημέριο της περιοχής. Μετά τη Θεία Λειτουργία υποδέχθηκε τους ενορίτες στην αίθουσα ναού για να δεχθεί για τη γιορτή. Αμέσως μετά επισκέφθηκε κάποιες εργασίες στη Βαγδάτη, επισκέφθηκε το αθλητικό κέντρο κι ένα σχολείο που πρόκειται να διευρυνθεί. Επίσης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους εκεί, με τον ιερέα της ενορίας.

Επισκοπή Αρκαδίας

Ο Επίσκοπος Πύργου Ηλίας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Θεοτόκου στο όρος Σαϊχ και ευχήθηκε με τους πατέρες η ειρήνη και η ηρεμία να επικρατήσουν στην περιοχή της Μ. Ανατολής.

Επισκοπή Νινευή

Η Θεία Λειτουργία την ημέρα της Μεταμορφώσεως εορτάστηκε στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ταρτούς (Νινευή), όπου προεξήρχε ο Επίσκοπος Νινευή Αθανάσιος.

Μονή Μπαλαμάντ

Στην Πατριαρχική Μονή του Μπαλαμάντ τελέστηκε ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Χαλίλ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα σταφύλια και μοιράστηκαν στους πιστούς.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ