Πρωί Δευτέρας, 21ης Νοεμβρίου 2016, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω. Στον γραφικό και περίβλεπτο αυτό Ναό, στο ιστορικό κέντρο της κωμόπολης, τιμήθηκε δεόντως η Παναγία Μητέρα.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Άμα τη αφίξει του κορυφαίου Ιεράρχου στον Ναό, εψάλησαν με την δέουσα τάξη και μεγαλοπρέπεια οι Καταβασίες των Χριστουγέννων, του κ. Χρυσοστόμου πρωτοψάλλοντος και θυμιάζοντος.

Στην εορτή έλαβαν μέρος οι εξής Κληρικοί: 1. Ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης, Εφημέριος Μπελουσίου, ο οποίος μάλιστα ομίλησε απ’ άμβωνος, εξαίροντας τον μεσιτικό ρόλο της Θεοτόκου στη λύτρωση του πεπτωκότος ανθρώπου, 2. ο Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης, Εφημέριος Φιολίτη, 3. ο Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος, Εφημέριος Αγκερυκού και Αρχιερατικός Επίτροπος περιφερείας Αρκαδίων, 4. ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Καλόφωνος, Εφημέριος Μουζακίου, 5. ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα, 6. ο Διάκονος Παναγιώτης Παράσχης, καταγόμενος από το Μπανάτο και 7. ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ. Έψαλαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Αντώνιος Κλάδης και Δημήτριος Παπαδάτος, με τους βοηθούς τους.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην παρακείμενη πατρική οικία του Εφημερίου π. Παναγιώτη, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την παρουσία όλων στη σεμνή εορτή της “Μισοσπορίτισσας” Παναγίας και “Κυρίας των Αγγέλων”, όπως προσφυέστατα ονομάζεται η Θεοτόκος στη Ζάκυνθο κατά τη συγκεκριμένη εορτή.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας / Πηγή: Νυχθημερόν

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: