Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος εκπροσωπώντας  την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, χοροστάτησε στον Εσπερινό και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στην Ελληνική Κοινότητα της Σμύρνης.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρίσκονταν ο Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σμύρνη κ. Lorenzo Piretto και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κα. Αργυρώ Παπούλια.

Το ορθόδοξο εκκλησίασμα απαρτιζόταν από Ρωμιούς, Τούρκους, Ρώσσους και Γεωργιανούς, καθώς και Κληρικούς με προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος επανέφερε στην Ορθόδοξη Εκκλησία έναν νέο Ρωμιό χρίζοντάς τον. Ο Εφημέριος της Ελληνικής Κοινότητας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής ευχαρίστησε τους πάντες για τη συμμετοχή τους στις λατρευτικής εκδηλώσεις επί τη εορτή της Αγίας Φωτεινής, ιδιαιτέρως τον εκπρόσωπο της Α.Θ.Π. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ικονίου κ. Θεόληπτο διαβιβάζοντας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη την αγάπη του και την υιική αφιέρωσή   του.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα για όλους στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: