Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 | 6:36

Η εορτή της Αγίας Σκέπης στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σκέπης στην Πάτρα. Το Παρεκκλήσιο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ευγηρείου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Παραμονή της εορτής, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία της Εθνικής μας Επετείου. Κατά την σύντομη ομιλία του προς το Εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και στην συμβολή και αρωγή της στο Ελληνικό Έθνος.

Τόνισε πως θα πρέπει να βρισκόμαστε πάντοτε υπό την σκέπην της και αυτή ως Ουράνια και Γήινη Μητέρα θα μας προστατεύει με τις μεσιτείες της. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών υπογραμμίζοντας πως καμιά πολιτική εξουσία δεν θα αποκόψει την Ελλάδα από την Θρησκεία της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ