Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου και ομίλησε επίκαιρα στο πλήθος των ευλαβών προσκυνητών και στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής, στην οποία και ευχήθηκε τα δέοντα.

Την επομένη ημέρα, 17ην Ιουλίου ε.έ., με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και ευπρέπεια πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίας Μαρίνης Βέλου.

Την Θεία Λειτουργία και σ᾿ αυτόν τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Βέλου και άλλους εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής στο πολυπληθές Εκκλησίασμα ομιλήσας στην Ευαγγελική ρήσι «η πίστις σου σέσωκέ σε ύπαγε εις ειρήνην και ίσθι υγιής από της μάστιγός σου» (Μαρκ. ε΄, 34) αναφερθείς και στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.

Ο μεστός λόγος του Σεβασμιωτάτου συνεκίνησε τους παρισταμένους πιστούς, στους οποίους και ευχήθηκε πλούσιες τις ευλογίες του Αγίου Θεού σ᾿ αυτούς και τις οικογένειές τους με τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: