Ελλάδα

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στα Φηρά της Σαντορίνης

Όπως κάθε χρόνο και εφέτος, οι ευσεβείς Θηραίοι εόρτασαν την μνήμη της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της οικογενείας Νικολάου Δαμίγου στα Φηρά της Σαντορίνης.

Χοροστάτησε, με την άδεια του οικείου Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου, ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος από ιερείς του νησιού και επισκέπτες.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Κορωνείας αναφέρθηκε επιγραμματικά στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας τονίζοντας ότι η Αγ. Μαρίνα είχε ως κέντρο της ζωής της τον Χριστό. Γι’ αυτό και δεν Τον αρνήθηκε υπομένοντας καρτερικά το μαρτύριο.

Αντίθετα, οι άνθρωποι σήμερα, και εννοώ οι χριστιανοί, αξιολογούμε διαφορετικά τα πράγματα της ζωής μας. Ο Χριστός, πολλές φορές, βρίσκεται παραμερισμένος απο το κέντρο στό περιθώριο. Συνέπειες: Η εικόνα του κόσμου και της κοινωνίας σήμερα. Οικογένειες διαλύονται. Οι νέοι αποπροσανατολίζονται και ζητούν νόημα σε επικίνδυνους και καταστροφικούς δρόμους. Οι κοινωνίες βρίσκονται σε κατάσταση κρίσεως. Και ζούμε σήμερα όλες αυτές τις δυσκολίες, γιατί νομίσαμε ότι ο Χριστός δεν μας χρειάζεται.

Αν θέλουμε να ζήσουμε πραγματική αλλαγή και καλύτερες ημέρες, η Αγ. Μαρίνα μας καλεί να επανεκτιμήσουμε τα πράγματα της ζωής μας. Εκείνη πέθανε για τον Χριστό. Εμείς καλούμεθα να ζήσουμε με τον Χριστό στο κέντρο της ζωής μας. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος στα ποικίλα αδιέξοδά μας, κατέληξε ο Σεβασμιωτατος Κορωνείας.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού, οι προσκυνητές πήραν τον Άρτο και το γλύκισμα που προσφέρθηκε από τον κτήτορα του Ναού.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Υποδοχή εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν στην Αποστολική Διακονία

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή Ι. Εικόνος Παναγίας του Τιχβίν στην Αγία Βαρβάρα

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κορωνείας: «Να λέμε την αλήθεια με κάθε κόστος»

Κορωνείας: «Κάποιοι διαφημίζουν την αθεΐα τους ως προοδευτικότητα»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Μητροπολίτης Κορωνείας δεν έχει εγωισμό»

Σπύρος Παπαγεωργίου