Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής, εψάλλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και εν συνεχεία έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Ειρήνης παιανιζούσης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κίου.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου.

Το παρών τους έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος της πόλης του Αργούς Δημήτρης Καμπόσος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης κα.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, παρατέθηκε κέρασμα σε όλους προσφορά του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, τιμήθηκε και ο επί 25ετία Αριστερός Ιεροψάλτης κ. Χατζηγεωργίου. Οι Ιερείς του ναού πατέρας Δημοσθένης και Ηλίας Γάτσιος ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Αργολίδος που τους τίμησε με την παρουσία του καθώς και τους πιστούς που τίμησαν την Αγία Ειρήνη.

Ετικέτες: