Ενοριακά

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς την Αγία μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην Πεύκη. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Οσίου Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη και τους ιερείς του Ναού.

«Με ποιόν άραγε θέλουμε να ομοιάζουμε; Με τον πλούσιο νεανία, που επιθυμεί μόνο να αυξάνει την περιουσία του ή με την Αγία μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη, η οποία αν και βαθύπλουτος τα απαρνήθηκε όλα, για την αγάπη της προς το Χριστό». Με το ερώτημα αυτό ο Γέροντας Νεκτάριος, έστειλε το μήνυμα της εορτής, προβάλλοντας μέσα από τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή το παράδειγμα του πλουσίου, για να υπερτονίσει τις διαφορές με τον πλούτο της Αγίας Αικατερίνης.

Έκλεισε λέγοντάς πως «Ο μεν πλούσιος νέος έμεινε προσκολλημμένος στα υλικά αγαθά, ενώ η Αγία Αικατερίνη θυσίασε τα πάντα για τον αιώνιο πλούτο, τον αληθινό μαργαρίτη, το Χριστό».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες στον ναό των Αγίων Αποστόλων, ενώ τα ιερά λείψανα θα επιστρέψουν στη Μονή  Οσίου Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Υποδοχή της χείρας του Αγ. Διονυσίου στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Νέα Μάκρη: Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στον τόπο του μαρτυρίου του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Ο εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Κηφισίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Ανάστα ο Θεός» στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

Μαρκος Παπαγεωργίου

BINTEO: Η Πρώτη Ανάσταση στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση