Ενοριακά

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Πεύκη

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς την Αγία μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην Πεύκη. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Οσίου Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη και τους ιερείς του Ναού.

«Με ποιόν άραγε θέλουμε να ομοιάζουμε; Με τον πλούσιο νεανία, που επιθυμεί μόνο να αυξάνει την περιουσία του ή με την Αγία μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη, η οποία αν και βαθύπλουτος τα απαρνήθηκε όλα, για την αγάπη της προς το Χριστό». Με το ερώτημα αυτό ο Γέροντας Νεκτάριος, έστειλε το μήνυμα της εορτής, προβάλλοντας μέσα από τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή το παράδειγμα του πλουσίου, για να υπερτονίσει τις διαφορές με τον πλούτο της Αγίας Αικατερίνης.

Έκλεισε λέγοντάς πως «Ο μεν πλούσιος νέος έμεινε προσκολλημμένος στα υλικά αγαθά, ενώ η Αγία Αικατερίνη θυσίασε τα πάντα για τον αιώνιο πλούτο, τον αληθινό μαργαρίτη, το Χριστό».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες στον ναό των Αγίων Αποστόλων, ενώ τα ιερά λείψανα θα επιστρέψουν στη Μονή  Οσίου Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κηφισίας: «Αυτό που μας ενώνει με τους Αγίους είναι η πίστη προς τον Θεό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Πίσω από τις ιδεολογίες και τα πολιτικά συστήματα πολεμιέται ο Χριστός»

Αναστάσιος Βόπης

Η ανάμνηση ευρέσεως των λειψάνων του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Σπύρος Παπαγεωργίου

150.000 σε πυροπαθείς διένειμε σήμερα η Ι. Σύνοδος σε Μάτι και Κινέττα

Ανδρέας Λουδάρος

Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη

Υποδοχή ιερών λειψάνων στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης

Μαρκος Παπαγεωργίου