Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου τελέστηκε νωρίτερα η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας Περιστερίου.

Συγκινημένοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής προσήλθαν στον ναό για να αποχαιρετίσουν τον πρώην ποιμενάρχη τους, το σκήνωμα του οποίου είχε τεθεί από χθες το βράδυ σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.

Στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, μίλησαν για τον εκλιπόντα μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχελάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του μακαριστού μητροπολίτη οδηγήθηκε με πομπή στο Κοιμητήριο της περιοχής για την ταφή.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: