Η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Μεξικού κυρού Αντωνίου

Πραγματοποιήθηκε χθες στην πρωτεύουσα του Μεξικό και στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Μεξικού Αντωνίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σαντιάγκο (Χιλής) Σέργιος, που εκπροσώπησε τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη. Συμμετείχαν επίσης οι μητροπολίτες Μπουένος Άιρες Σιλουανός, Αρκαδίας Βασίλειος, ο Επίσκοπος Καισαρείας Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Βορείου Αμερικής Ιωσήφ,  κληρικοί της επισκοπής,  επίσκοποι και οι ιερείς  από άλλες εκκλησίες .

Στο τέλος της κηδείας ο Μητροπολίτης Σέργιος στην ομιλία του μετέφερε της συλλυπητήρια και την αγάπη του Πατριάρχη Ιωάννη και των Πατέρων της Συνόδου της Αντιοχείας και εξήρε την μεγάλη προσωπικότητα του μακαριστού Αντώνιου που ποίμανε την επαρχία του περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο χώρος ταφής του μακαριστού ήταν ετοιμασμένος κάτω από την εκκλησία, όπου ετάφη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης πολιτικοί με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημοκρατίας του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο ο οποίος εκφώνησε προεδρικό χαιρετισμό, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.

Tagged: