ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως κυρός Γερμανός
Κωνσταντινούπολη

Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε σήμερα το πρωί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας συμμετείχαν οι μητροπολίτες Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Το πένθος της Μητρός Εκκλησίας έφεραν οι μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Ικονίου κ. Θεόληπτος. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατριαρχικός διάκονος κ. Βοσπόριος Μαγκαφάς.

Στην εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου μητροπολίτη Γερμανού παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, ο επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Ανδριανός, ο επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο πρόξενος της Ελλάδας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, παράγοντες της ομογένειας και συγγενείς του εκλιπόντος.

Η ταφή του μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως έγινε στο κοιμητήριο της Θείας Αναλήψεως στο Μακροχώρι από τον μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο.

Ο μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Αυγούστου. Τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν στο γηροκομείο του Βαλουκλή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ΒΙΝΤΕΟ: Τρισάγιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό

Ανδρέας Λουδάρος

Απάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

VIDEO: Η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Γλυφαδας Παύλου

Αναστάσιος Βόπης

H εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου

Αναστάσιος Βόπης

Σε τροχιά διαλόγου Εκκλησία – Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα

Ανδρέας Λουδάρος