Κωνσταντινούπολη

Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε σήμερα το πρωί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας συμμετείχαν οι μητροπολίτες Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Το πένθος της Μητρός Εκκλησίας έφεραν οι μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Ικονίου κ. Θεόληπτος. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πατριαρχικός διάκονος κ. Βοσπόριος Μαγκαφάς.

Στην εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου μητροπολίτη Γερμανού παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη, ο επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Ανδριανός, ο επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο πρόξενος της Ελλάδας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, παράγοντες της ομογένειας και συγγενείς του εκλιπόντος.

Η ταφή του μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως έγινε στο κοιμητήριο της Θείας Αναλήψεως στο Μακροχώρι από τον μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο.

Ο μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Αυγούστου. Τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν στο γηροκομείο του Βαλουκλή.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη και Κώστα Γαβρόγλου

Παρουσία ΠτΔ και Οικουμενικού Πατριάρχη τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ΕΣΗΕΑ

Γραφείο Ρεπορτάζ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «Το αίμα νερο δεν γινεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: O Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Έφτασε στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – ΦΩΤΟ

Ανδρέας Λουδάρος