Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 12:49

Η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Μαγδαληνής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα εψάλη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου η Εξόδιος ακολουθία της Μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, Γερόντισσας Μαγδαληνής.

Της Εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικολάος, παρουσία πλειάδος ιερέων από την περιοχή της Λοκρίδος , Ηγουμενισσών και αντιπροσώπων Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή των Λιβανατών και από την Μακεδονία και πλήθος πνευματικών παιδιών της μακαριστής Καθηγουμένης.

Επικήδειο λόγο, εμφανώς συγκινημένος εξεφώνησε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος σκιαγραφώντας τα σπάνια χαρίσματα, τα οποία χαρακτήριζαν την φιλόστοργη μητέρα της αγάπης Γερόντισσα Μαγδαληνή, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με θλίψη σήμερα, κατά το ανθρώπινον, προπέμπουμε στην αιωνιότητα την Γερόντισσα Μαγδαληνή. Θλιβόμεθα αδελφοί μου, διότι φεύγει από την Εκκλησία μας, από την κοινωνία μας, από το μοναστήρι μας, μια μοναχή ευλογημένη, μια μητέρα στοργική, μια χριστιανή φιλάνθρωπος, μια Ηγουμένη ευγενική, ένας άνθρωπος του Θεού.

Ευτύχησα και ευλογήθηκα από τον Θεό, αμέσως μετά την Ενθρόνισή μου, διαβλέψας εις το πρόσωπον της μια αξία μοναχή, που είχε όλη την δυνατότητα να αναμορφώσει την παλαιά αυτή και ιστορική Μονή της του Χριστού Μεταμορφώσεως. Την κατέστησα Ηγουμένη και όντως ανεδείχθη νέα κτιτώρισσα.

Εάν κανείς θέλει να περιγράψει την μακαριστή Γερόντισσα Μαγδαληνή, θα έλεγε ότι υπήρξε ισάξια του ονόματος της Αγίας της, της Ισαποστόλου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Η Αγία διηκόνησε τον Κύριο και η Γερόντισσα διηκόνησε την εικόνα του Κυρίου, τον κάθε άνθρωπο. Είχε ένα μαγνήτη αγάπης στην καρδιά της που μαγνήτιζε όλους τους ανθρώπους κοντά της. Ελεούσε και ενίσχυε τον κάθε άνθρωπο που ερχόταν εδώ ανεξαιρέτως. Ήταν γνησία μοναχή με σκέπη για όλους τους ανθρώπους και ιδίως για τις μοναχές της, τις οποίες υπεραγαπούσε. Η Μαγδαληνή θα μείνει στις καρδιές όλων μας ως η Φιλάνθρωπος Γερόντισσα. Γέμιζε την ζωή της από την αγάπη του Χριστού, γι ‘ αυτό και αξιώθηκε μακαρίου τέλους.

Ησθένησε και μετά την μικρά παραμονή της στο Νοσοκομείο αγκυροβόλησε και πάλι στο λιμάνι της, όπου γεύτηκε την Αγάπη των μοναζουσών και ιδιαιτέρως της υποτακτικής της, της Μοναχής Ειρήνης, η οποία την διακονούσε νύκτα και ημέρα.

Φεύγει ικανοποιημένη, διότι στην ζωή της εστόχευσε πράγματα τα οποία και κατέκτησε. Την αγάπη της προς τον Χριστό, την αγάπη της στο μοναστήρι, στις μοναχές και προς κάθε άνθρωπο, τον σεβασμό προς τον Επίσκοπό της, αλλά και την καθημερινή μνήμη του θανάτου της.

Κλείνοντας, θέλω να υπογραμμίσω αγαπητοί μου αδελφοί, ότι το μοναστήρι αυτό σήμερα ορφανεύει και η Μητρόπολη μας χάνει ένα στέλεχος πολύ δυνατό που είχε την ικανότητα να εμπνέει. Θα πρεσβεύει όμως για όλους μας από τον Ουρανό.

Εύχομαι, οι τρεις μοναχές που απομένουν να συνδέονται με το σύνδεσμο της αγάπης, τον οποίο άφησε η Γερόντισσα ως υποθήκη και η μνήμη της Γερόντισσας να είναι αιωνία».

Αμέσως μετά ο τ. Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Σεραφείμ Αντωνίου, υιός κατά σάρκα της μακαριστής Καθηγουμένης, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας του τον Ποιμενάρχη μας για τα λόγια αγάπης του προς την μακαριστή Γερόντισσα και δι ‘ ολίγον ωμίλησε συγκινημένος για την μητέρα του, μοναχή Μαγδαληνή, η οποία υπήρξε φιλόστοργος μητέρα όχι μόνο του ιδίου αλλά και όλων όσων είχαν την ανάγκη της .

Ακολούθησε κατά την οικεία τάξη, η ταφή του σκηνώματος της Μακαριστής Γερόντισσας στο παρακείμενο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής και ευθύς αμέσως εδόθη σε όλους ο καφές της παρηγοριάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ