Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 | 6:53

Η εν Ελλάδι Αγιοταφική Αδελφότητα αποχαιρέτησε τον αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Μπολιαστή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, κατάνυξης κι ευλάβειας αποχαιρέτησαν χθες κλήρος και λαός της Μητρόπολεως Γλυφάδας, Ελληνικού Βάρης Βούλας και Βουλιαγμένης και της Αγιοταφικής Αδελφότητος εν Ελλάδι, κατά την εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Μιχαήλ Μπολιαστή, στον κατάμεστο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου.

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Στο τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας διαβάστηκε συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, ομίλησε για το Μυστήριο του Θανάτου και του απολυτρωτικού έργου του Σωτήρος μας Χριστού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του εκλιπόντος Αρχιμανδρίτου π. Μιχαήλ.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος αναφέρθηκε και ανέλυσε θεολογικά το “Μακαρία ἡ ὁδός, ἣ πορεύει σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοι τόπος ἀναπαύσεως”, το οποίο πρἐπει να μας παρηγορεί και να μας δίνει ελπίδα και χαρά υπό το Φως της Αναστάσεως Του Σωτήρος Χριστού.

Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο Γλυφάδας και ακολούθησε συλλυπητήριος καφές προς μνήμη και συγχώρεση του π. Μιχαήλ στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη και ας έχουμε την ευχούλα του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ