Την Τρίτη 8 Αυγούστου, πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμασιάς στη Χίο.

Τη Δευτέρα τελέσθηκε ο αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Μάρκου, ενώ προηγήθηκε διά θαλάσσης η μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου και απόδοση τιμών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, από το λιμάνι του Αγίου Ιωάννου έως τον μόλο του Αγίου Αιμιλιανού.

Δείτε την εντυπωσιακή διά θαλάσσης μεταφορά της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού στη Χίο.

Κάθε χρόνο, το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, η Καλλιμασιά γίνεται το επίκεντρο του εορτασμού της μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Αιμιλιανού επισκόπου Κυζίκου του ομολογητού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που, από τον οποίο έχει λάβει το όνομά της ολόκληρη η γύρω από αυτόν παραθαλάσσια περιοχή της Καλλιμασιάς.

Τα παλαιότερα χρόνια οι προσκυνητές έφθαναν από τη στεριά με τα υποζύγιά τους και από θαλάσσης με βάρκες και καΐκια και παρέμεναν μέσα και έξω από το Ναό ως το τέλος της ιεράς πανηγύρεως, ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν τάμα στον Άγιο ή ζητούσαν τη βοήθειά του.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι παλαιότερες πανηγύρεις.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: