Η ενορία των Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, εόρτασε σήμερα την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του ομολογητού, καθώς είναι αποτελεί τη δεύτερη πανήγυρη της ενορίας.

Σήμερα το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν τον μεθέορτο εσπερινό, την παράσκληση προς τον Όσιο Ιωάννη. Ακολούθως εψάλη τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος κυρό Μελίτωνα και αμέσως μετά τελέστηκαν τα εγκαίνια μόνιμης έκθεσης όπου θα εκτίθενται αρχιερατικά άμφια και προσωπικά είδη του κυρού Μελίτωνα, που προσέφερε η οικογένεια του μακαριστού στο ναό. Να τονιστεί ότι η ενορία των Αγίων Ακινδύνων δημιουργήθηκε επί πρωτοσυγκελίας του μακαριστού Μελίτωνος. Το τρισάγιο τέλεσε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σαββάκης.

Ο π. Ιωάννης Σαββάκης μίλησε για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στην ενορία με κορυφαίο αυτό της ανέγερσης του νέου ναού. Επίσης αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Μελίτωνα, ο οποίος είχε σχέση με την περιοχή των Αγίων Αναργύρων και τόνισε την μεγάλη προσφορά του στην διακονία της Εκκλησίας, ενώ επαίνεσε τον κόσμο που τιμά την μνήμη του ιδρυτού της ενορίας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του ναού, με χορούς από όλη την Ελλάδα από λαογραφικούς συλλόγους της περιοχής.

Εκδηλώσεις Πολιτισμού και Αλληλεγγύης στον Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν.

Gepostet von Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων Αττικής am Dienstag, 30. Mai 2017

Ετικέτες: