Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 5:49

Η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Ι. Μ. Αγίου Προκοπίου Τρικάλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Mε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό πραγματοποιήθηκε τo απόγευμα της Κυριακής στο καθολικό της ιστορικής ανδρώας ιεράς μονής του Αγίου Προκοπίου Πύλης Τρικάλων η ενθρόνιση του Καθηγουμένου της μονής αρχιμανδρίτου Διονύσιου Κλάδη.

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, συγχοροστατούντος του οικείου μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη διάρκεια αυτού έλαβε χώρα και η ακολουθία της ενθρονίσεως κατά την οποία οι δυο ιεράρχες απένειμαν στον νέο ηγούμενο της επανασυσταθείσας μονής τον ηγουμενικό Σταυρό, την ηγουμενική ράβδο και τον ηγουμενικό μανδύα.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του ευχήθηκε στον νέο ηγούμενο καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ζητώντας του παράλληλα να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την φλόγα και την αγάπη που έχει για τον Χριστό.

Από την μεριά του ο π. Διονύσιος στον ενθρονιστήριο λόγο του εμφανώς συγκινημένος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της μοναχικής του ζωής ευχαριστώντας όλους εκείνους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ κλείνοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του.

Στο τέλος ο νέος καθηγούμενος δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού που κατέκλυσε την ιερά μονή για να παρακολουθήσει από κοντά το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και όλοι μαζί αναφώνησαν το «Άξιος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ