Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε η ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Επισκόπου Σβορνικίου και Τούζλας Φωτίου, του Πατριαρχείου Σερβίας.

Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς του, τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων Ιωάννη, τους Μητροπολίτες Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριο, Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομο και τους Επισκόπους Σβορνικίου και Τούζλας Φώτιο, Συρμίου Βασίλειο, Βανάτου Νικάνωρα, Μπάτσκας Ειρηναίο, Μεγάλης Βρετανίας και Σουηδίας Δοσίθεο, Ζίτσης Ιουστίνο, Βράνιε Παχώμιο, Σουμαδίας Ιωάννη, Μιλεσέβου Αθανάσιο, Πολόγου και Κουμανόβου Ιωακείμ, Μπρεγκαλνίτσης Μάρκο, Άνω Καρλοβικίου Γεράσιμο, Κρούσεβατς Δαυίδ, Σλαυονίας Ιωάννη, Μπίχατς και Πέτροβατς Σέργιο, Νύσσης Αρσένιο και τον εφησυχάζοντα Επίσκοπο πρώην Καναδά Γεώργιο.

Την τελετή ενθρόνισης παρακολούθησαν οι εφησυχάζοντες μητροπολίτες πρώην Σβορνικίου και Τούζλας Βασίλειος και πρώην Κεντρώας Ευρώπης Κωνσταντίνος. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι μοναστικών αδελφοτήτων, εκπρόσωποι θεολογικών σχολών, εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την εκλογή του Επισκόπου Σβορνικίου και Τούζλας Φωτίου, ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος.