Σάββατο 28 Μαΐου 2022 | 0:43

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Τον προστάτη της μεγαλομάρτυρα άγιο Αρτέμιο τίμησε σήμερα το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα, στον κεντρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και συγχοροστάτησε ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ενώ ήταν πλαισιούμενοι από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο και πλειάδας κληρικών της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Δημοσιεύτηκε από Orthodoxia.Info στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Στο κήρυγμά του, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου αγίου, λέγοντας πως «ο άγιος Αρτέμιος που υπήρξε μια σπουδαία μορφή για την εκκλησία μας είναι ο προστάτης και ο καθοδηγητής του σώματός σας».

Πρόσθεσε, ακόμη, πως «δοκιμάστηκε, βασανίστηκε, μας δίδαξε μέσα από τον βίο του τι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας και στο τέλος αποκεφαλίστηκε, αλλά δεν σταμάτησε να αγαπά το Χριστό, όπως κάνει και το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κλείνοντας, ο κ. Δαμασκηνός, αφού μετέφερε προς όλους τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, επαίνεσε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την τεράστια προσφορά τους στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του αγίου Αρτεμίου πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η μπάντα του Σώματος συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία και μαζί με το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Να αναφερθεί ότι τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Τσαρούχα και του κ. Γρηγόρη Καλαφάτη.

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ταξίαρχος π. Νεκτάριος Κιούλος ευχαρίστησε θερμά τους δυο αρχιερείς για την παρουσία τους.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Υπαρχηγός κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ