Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 | 6:32

Η Ελλάδα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μαρία Αχιλλεοπούλου Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών και της θάλασσας. Χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τους ναούς προκειμένου να τιμήσουν τον άγιο ο οποίος έχει συνδεθεί στενά με τον ελληνικό λαό.

Στα μεγάλα λιμάνια αλλά και στα νησιά, οι πιστοί λιτάνευσαν την εικόνα του αγίου, προσευχόμενοι για ήρεμες θάλασσας αλλά και για την προστασία των αγαπημένων τους προσώπων που ταξιδεύουν με τα πλοία σε όλες τις θάλασσες της υφηλίου.

Η Σύρος τίμησε τον Πολιούχο της με λαμπρότητα. Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Στον εορτασμό παρευρέθη και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Πέτρος Στεφάνου. Την εικόνα και το τμήμα των λειψάνων του αγίου Νικολάου κατά τη λιτανεία συνόδευσαν, από τους δρόμους της Ερμούπολης μέχρι το λιμάνι, εκπρόσωποι των τοπικών και πολιτικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Σε ακόμη μια παράλια πόλη, αυτή του Βόλου, αποδόθηκαν τιμές στον πολιούχο της άγιο Νικόλαο. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγίου, ιερουργούντων των Μητροπολιτών Μάνης Χρυσοστόμου, Βελεστίνου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου. Τη λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων που διαθέτει στην κατοχή της η Μητρόπολη Δημητριάδος, συνόδευσαν εκτός των στρατιωτικών  σωμάτων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και πλήθος κόσμου φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Φωτογραφίες: e-evros

Και η Αλεξανδρούπολη τίμησε τον πολιούχο της μετά τιμών στον Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Νικολάου. Στον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε προεξήλθε ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σουηδίας Κλεόπα και συλλειτουργούντων των Μητροπολίτων Ελβετίας Μαξίμου και Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου.

Στο Πέραμα, οι εορτασμοί ξεκίνησαν με τον Μέγα Εσπερινό, ο οποίος μεταδόθηκε από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση, παρουσία του Μητροπολίτη Νικαίας Αλεξίου. Σήμερα, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με προεξάρχων τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως Προκόπιο, ενώ κατά τη λιτάνευση της εικόνας του αγίου συνόδευσαν η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου καθώς και πλήθος πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ